به چه اختلالی همجنسگرایی گفته میشود؟
درمان همجنسگرایی یکی از دغدغه های افراد مبتلا به این اختلال است . نمیتوان گفت همجنسگرایی متناسب با زمان حال در حال رشد است. از دیرباز تاکنون همجنسگرایی تحت عنوان یک اختلال و یا نابسامانی جنسی مطرح گردیده و جزء سایر انحرافات جنسی دسته بندی شده است. از همجنسگرایی با عناوین دیگری نظیر همجنسخواهی و هموسکشوالیتی نیز یاد شده است. درمان همجنسگرایی و ارائه راهکارهای مفید به افراد درگیر این معضل از مهمترین مسائل روانشناسی به شمار رفته است.
در حالی که از عهد دیرین زن و مرد با هدف نیل به تکامل خلق شدهاند، برآوردن نیازهای اساسی خود را به طور فطری در پی غرایز وجودیِ جنس مخالف جستجو میکنند. از این رو، انحراف از چنین مسیر سالم و صحیحی را با عنوان بیماری روانی به همگان شناسایی میکنند. همجنسگرایی یکی از اختلالات بیمارگونه روانی است که طی آن فرد (مرد یا زن) به فرد همجنس خود تمایل داشته و ارضای نیازهای روانی، عاطفی و جنسی خود را در قالب رابطه با فرد همجنس تلقی میکند.
بسیاری از افرادی که به طور ناخواسته درگیر این مسئله شدهاند، در دوران نوجوانی یا جوانی به سر میبرند. این دوران جزء مهمترین مراحل زندگی بشر محسوب شده و ملزوم به مراقبتهای اساسی برای نیل به اهداف مهمتری است. بنابراین فهم این مطلب، یافتن مسیر صحیح و کنترل برخی غرایز جنسی که به درمان همجنسگرایی بازمیگردد، برای این افراد ضروری و به جاست.
همجنسگرایی از نظر اسلام
همجنسگرایی از دیدگاه اسلام جزء گناهان کبیره شمرده شده و حد شرعی برای لواط مردان و مساحقه زنان صد تازیانه در نظر گرفته شده است. از این رو، ایجاد بستری برای درمان همجنسگرایان جزء ضرورتهای ممکن بوده و درمان همجنسگرایی از مطرحترین درمانهای حوزه روانشناسی به شمار میرود.
همجنسگرایی فطری یا اکتسابی است؟
به طور کلی، نمیتوان همجنسگرایی را جزء زمره انحرافات جنسی فطری و یا ژنتیکی قلمداد کرد. زیرا اگر چنین باشد، باید از تمام راهکارها و مبادرت جهت درمان همجنسگرایی دست کشید. این در حالی است که چنین اختلال جنسی را میتوان ناشی از عوامل محیطی و متاثر از آن دانست.
بنابراین، همجنسگرایی میتواند هم به صورت ژنتیکی و هم به صورت اکتسابی باشد. درمان همجنسگرایی در موارد حادتر ژنتیکی دشوارتر بوده و نیازمند بررسیهای جزئی و دقیقتر است.
عوامل موثر بر همجنسگرایی شامل چه مواردی است؟
امروزه متاسفانه به دلیل تحقیقات گسترده که گاها توسط همجنسگرایان انجام شده، دیدگاه جانبداری از افراد مبتلا به اختلال همجنسگرا و عادی تلقی نمودن این امر در قالب قانون تلاشها به سوی سوق دادن همجنسگرایان به همجنسخواهی است. از این رو، بسیاری از اشخاص دست از درمان همجنسگرایی برداشته و با گام برداشتن در این جهت زندگی خود را تحت تاثیر انتخابشان قرار میدهند.
عوامل متعددی موثر بر اختلال همجنسگرایی است. از این موارد باید به ناتوانی در ارتباط با جنس مخالف، تجارب همجنسخواهی در سنین کودکی، خلا عاطفی و روانی، تجارب ناخوشایندی اعم از تجاوز و… اشاره نمود. اکثر عوامل موثر فوق پیش از درمان همجنسگرایی مورد بررسی قرار میگیرند تا وضع بیمار را بهبود بخشند.
درمان همجنسگرایی و ۸ راهکار موثر برای درمان همجنسگرایی
همجنسگرایان به طور متداول جزء ۲ دسته اگوديستانيك و اگوسينتانيك حضور دارند.
همجنسگرایان دسته نخست (اگوديستانيك) با آنکه متمایل به جنس موافق بوده اما به دلیل نارضایتی درونی مبادرت میورزند تا درمان شوند. اکثرا درمان همجنسگرایی روی این دسته از افراد بازخورد مثبت داشته و آنها به جنس مخالف متمایل میگردند.
همجنسگرایان دسته دوم (اگوسينتانيك) تمایل به جنس موافق را جزء ذات خود پنداشته و از تمایلات درونی خود رضایت دارند. این افراد با عدم مراجعه به جلسات درمان همجنسگرایی در زندگی زناشویی خود دچار مشکل میشوند.
در اینجا راهکارهای متعددی برای سرباز زدن از اختلال همجنسگرایی و نهایتا درمان آن ارائه شده است.
- بیش از آنکه از ابتلا به اختلال همجنسخواهی شرمسار باشید، مبادرت ورزید تا در اسرع وقت با مراجعه به روانپزشک و انجام برخی معاینات و آزمایشها از ترشح عادی غدد درونریز مطمئن شوید. در صورتی که غدد درونریز شما به گونهای غیرعادی ترشح کند، ممکن است به چنین اختلالی دامن بزند. درمان همجنسگرایی در این مرحله به کمک داروها وضع شما را بهبود میبخشد.
- ذهنیت خود را با توکل به خدا و توسل به ائمه اطهار (علیهم السلام) تقویت کنید. با چنین امری نسبت به افکار شیطانی مقابله کرده و از آن پیشی بگیرید.
- از تلقین کردن به شدت بپرهیزید. ضعیف شمردن خود در اختلال همجنسگرایی جزء امور عادی به شمار رفته و خودداری از ناامیدی و جلوگیری از تلقین نمودن افکار منفی جزء راهکارهای جدی درمان همجنسگرایی میباشد.
- عدم بیکاری و سرگرم شدن نحوهای از درمان همجنسگرایی است که طی آن افکار مشغول شده و از خیالپردازی درباره این موضوعات پرهیز میشود.
- سعی کنید در اماکنی که ممکن است به ارتباط شهوتآمیز منجر شود، حضور پیدا نکنید. همچنین تلاش کنید در برخی از اماکن حتی تماس چشمی را هم مدیریت کنید.
- نقش خود را به عنوان پدر و مادر و یا همسر بودن را مدام به خود یادآوری کنید و نگذارید لذات موقت شما را به دام بیاندازند.
- از برخی مسائل محرک در این زمینه نظیر مواد مخدر، مشروبات الکلی و… دوری کنید.
- به خاطر بسپارید ممکن است در مراحل ابتدایی درمان همجنسگرایی دچار یاس و نومیدی شوید و یا ترجیح بدهید شکست را برای همیشه بپذیرید. با این حال، توصیه ما به شما این است که هرگز در مسیر متوقف نشوید. با آگاهی گام بردارید و ارادهای آهنین داشته باشید تا به نتیجه خوبی دست یابید.
نوشته درمان همجنسگرایی و همجنس خواهی با ۸ روش کمکی اولین بار در دکتر نجفی توانا متخصص روانشناس پدیدار شد.