همجنسگرایی مردانه به گرایشهای عاطفی، روانی و جنسی مردان نسبت به یکدیگر گفته میشود. در زبان انگلیسی اغلب به مردی که دارای چنین تمایلاتی باشد اصطلاحاً گِیْ (به انگلیسی: gay) گفته میشود، گرچه گاه برای زنان همجنسگرا نیز این واژه را به کار میبرند. این واژه از حدود ۱۹۲۰ بین همجنسگرایان آمریکا ترویج یافت .
همجنسگرایی و ایدز
سازمان بهداشت جهانی در سال ۲۰۱۴ هشدار داد که میزان شیوع ایدز در میان مردانی که با مردان دیگر رابطه جنسی دارند، مانند ۳۳ سال گذشته، بار دیگر رو به افزایش است. این سازمان به مردان همجنسگرا توصیه کرد که از داروهای ضد ویروس ایدز به عنوان روشی اضافی برای جلوگیری از ابتلا به ایدز استفاده کنند.
نیاز به محبت ورزیدن به دیگران و مورد محبت دیگران واقع شدن دقیقا یک نیاز عاطفی است. این نیاز در طی مراحل مختلف رشد و در مراحل گوناگون زندگی شکلهای مختلفی پیدا میکند و در هر دورهای به گونهای متناسب با آن زمان باید ارضا شود.
در دوره نوزادی از طریق والدین به خصوص مادر با بوسیدن نوزاد، در آغوش گرفتن او و نگاههای محبت آمیز مادر به او و با چسباندن او به خود نیاز کودک ارضا میشود. در این دوره تأمین نیازهای عاطفی کودک به اندازه نیازهای فیزیولوژیکی مانند آب و غذا و پوشاک برای رشد نوزاد ضرورت دارد.
در دوره کودکی تأمین این نیاز توسط اعضای خانواده و همه کسانی که به نحوی با کودک ارتباط دارند تأمین میشود.
در دوره نوجوانی از طریق دوستان و گروه همسالان و در دوره جوانی از طریق دوستان ، خویشاوندان و همسر به این نیاز پاسخ داده میشود.
روانشناسان علت وابستگی انسانها را به یکدیگر همین نیازهای عاطفی میدانند.
اگر این نیازها از همان اول به طور صحیح و به موقع تأمین شود نوزاد، کودک و نوجوان وابستگی ایمن پیدا میکند و الا وابستگی ناایمن و مرضی در او شکل میگیرد، یعنی در عین حال که به دیگران وابسته است ولی احساس امنیت کافی نیز نمیکند و مستعد انواع اختلالات روانی مانند بیماریهای اضطرابی ، افسردگی و… میشود و دیر یا زود به دامن یکی از این بیماریهای روانی فرو میغلتند.
گفتنی است اساس و پایه دوستیها در سن نوجوانی و جوانی که با جذبه و شور زیادی همراه است، غالبا بر مبنای عواطف و احساسات شکل میگیرد و نه بر اساس منطق و عقل .
مقدمه این دوستیها ممکن است جاذبیت یک فرد از نظر ظاهری یا شخصیتی یا پارهای از صفات اخلاقی باشد که او را برای فرد دیگر دوست داشتنی میسازد که توانسته در روح و روان او تأثیر عمیقی بگذارد و خلأ عاطفیاش را به وسیله آن پر کند. ماهیت این دوستی گرچه در ابتدا دوستانه، پاک و بیشائبه است، ولی امکان آلوده شدن آن به مسایل دیگر وجود دارد. زمانی که این علاقه به اوج خود میرسد، آنها را دچار سرگردانی میکند که اکنون چه باید بکنند. این سرگردانی ممکن است با بعضی آثار مخرب دیگری همراه شود.
روی آوردن به همجنسگرایی
در مورد علل روی آوردن به همجنسگرایی هنوز توضیحی که مورد قبول همهی پزشکان و روانشناسان باشد وجود ندارد و برخی متخصصان به علل روانی – اجتماعی وبرخی به دیگر عوامل زیستی (کارکرد نامتعادل غدد و هورمونهای جنسی) اشاره داشتهاند.
علل همجنسگرایی مردانه از دیدگاه روانی اجتماعی، آشفته بودن روابط میان والدین و فرزندان، یادگیریهای نادرست و محیط اجتماعی ناسالم میباشد و به طور خلاصه میتوان به کنترل نداشتن بر غریزه جنسی اشاره داشت. اما آنچه مسلم است این که چنین رفتاری حتی از جانب افراد مبتلا به این عمل نابهنجار تلقی میشود و لازم است کنار گذاشته شود.
درمان همجنسگرایی مردانه
بسیاری از افراد که دارای انحرافات جنسی هستند ، گرایش جنسی خود را یک سلیقه جنسی می دانند و به درمان آن نیز اعتقادی ندارند . مثلا” کسانی که دارای انحراف جنسی حیوان خواهی، فوت فتیش ، سادیسم جنسی، مازوخیسم جنسی هستند این گرایش خود را یک سلیفه جنسی می دانند و به درمان آن نیز اعتقادی ندارند .و اگر چنین باشد خود ارضاِیی که یک انحراف جنسی یا خود ور رفتن است نیز باید یک سلیقه جنسی باشد که نیازی به درمان آن نباید باشد . در صورتی که بسیاری از افرادی که تمایل به درمان داشته اند و دارای انحرافات جنسی ذکر شده در بالا بوده اند ، درمان شده اند .
بسیاری از روش های درمانی همچون روان پزشکی و روش های درمانی روانشناسی مانند رفتار درمانی و شناخت درمانی می توانند در درمان مشکلات فوق بسیار موثر باشند . هیپنوتیزم درمانی و یا هیپنو تراپی به همراه مشاوره روانشناسی و روان درمانی در درمان اینگونه اختلالات و انحرافات جنسی بسیار موثر تر از بقیه روش های درمانی می باشد .
نوشته همجنسگرایی مردانه اولین بار در دکتر نجفی توانا متخصص روانشناس پدیدار شد.